Előfizetői tartalom

Navracsics: nem biztos a mai politikai egyezség Brüsszelben (3.)

Portfolio
"Nem tudom, hogy akár a magyar miniszterelnöknek, akár az Európai Bizottság elnökének ambíciói közé tarozik-e, hogy ma megállapodást kössenek, ... annyira nem forog olyan tét a levegőben", hogy ez ma megszülessen - jelentette ki a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondása szerint az a menetrend, hogy előbb szakértői szinten zajlanak az egyeztetések (tegnap is volt egy ilyen a minisztérium és Viviane Reding uniós biztos csapata között), amelyeken "megnézik, hogy melyek azok a területek, amelyeken akár megállapodás is születhet" a Brüsszel által kifogásolt területeken és ezt követi majd a politikai egyeztetés.

  Navracsics bevezetőben jelzett mondata arra utalhat, hogy a szakértői szintű egyeztetések időigényesek a sokféle tisztázni való ügy miatt. Emiatt fennáll a kockázata annak, hogy a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások is időben kissé későbbre tolódhatnak. A Navracsics által jelzett első mondat hírügynökségi közlése eső reakcióként kis ijedtséget okozott,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés