Előfizetői tartalom

Ne is számítsunk 2012-ben IMF-megállapodásra

Portfolio
A forint árfolyamának tükröznie kellene azt a kockázatot, hogy Orbán Viktor miniszterelnök esetlegesen nem állapodik meg a Nemzetközi Valutaalappal a készenléti hitelről - áll a Rabobank International friss elemzésében. Christian Lawrence, a Rabobank stratégája szerint az IMF-tárgyalások ebben az évben nem fognak lezáródni, és a forint árfolyamába is be kellene azt a kockázatot árazni, hogy egyáltalán nem lesz megállapodás. Ennek ellenére a Rabobanknál azt mondják, hogy 2013-ban végül lesz egyezség a hitelről - írja a Bloomberg.

A magyar kormány 12-15 milliárd eurós nagyságrendű készenléti hitelért folyamodott az IMF-hez közel egy évvel ezelőtt, azonban a tárgyalásokat a miniszterelnök többször is elhalasztotta. 2012. júliusban már megtörtént az első tárgyalási kör, a Nemzetközi Valutaalap javaslatait azonban a kormány megváltozott szerkezetben küldte vissza. Varga Mihály napokkal ezelőtt a Magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés