Előfizetői tartalom

Nem ájultak el az elemzők a kormány intézkedéseitől

Portfolio
Nem győzte meg az elemzőket a kormány eheti, a 2012-es költségvetésben rejlő elcsúszások kezelését célzó intézkedéscsomagja. Néhány lépés ugyanis csak látszatintézkedés, a fontosabb döntések halogatása. Egyes szakértők még ezzel együtt is kétségbe vonják a jövő évi hiánycél teljesülését, ami pedig nem sok jót ígér az uniós túlzott deficit eljárás szempontjából.

Első hallásra meglepő méretű elcsúszást kíván korrigálni a kormány a 2012-es költségvetés újratervezésekor. A korábbi kormányzati nyilatkozatok ugyanis még azt jelezték, hogy a rosszabb növekedés és magasabb euróárfolyam miatt együttesen mintegy 200 milliárd forintos intézkedéscsomagra van szükség. Ez abból adódik, hogy becslések szerint egy 1 százalékpontos gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés