Előfizetői tartalom

Nem cáfolják a görögök a "szakítási" tervet

MTI
Görögország "kényes egyensúlyban" van, gazdaságának kilátásai "bizonytalanok", és ez aggasztja a tőkepiacokat - mondta a görög pénzügyminiszter, Gikasz Harduvelisz vasárnap az egyik athéni hetilapnak. A tárcavezető igyekezett eloszlatni a kétségeket, amelyek Görögország IMF-mentőprogramja körül keletkeztek az utóbbi időben, igaz azt, hogy lenne szándék az IMF-fel való kapcsolat megváltoztatására, nem cáfolta.

A hetilap kérdésére, hogy Görögország "válni akar-e" az IMF-től, a pénzügyminiszter így felelt: "Nincs szó válásról, csak a kapcsolatot megváltoztatásáról. Az IMF mellettünk marad, mint megfigyelő, de anélkül, hogy apróra ellenőrizné (a görög pénzügyeket). Az IMF már más kedvezményezett országokban is így tett." Az athéni értéktőzsde fő mutatója több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés