Előfizetői tartalom

Nem kell félni, nem fog fájni?

Portfolio
Akár az elhíresült gyurcsányi mondat is eszébe juthat a devizaalapú jelzáloghiteleseknek arról, ahogy az Orbán-kormány kommunikál az árfolyam védőgátnak nevezett rendszerről. Amint ugyanis rámutattunk, igyekszik csak a "könnyű oldalát" hangsúlyozni az embereknek, hogy minél többen vegyék igénybe a következő három és fél évre könnyebbséget, utána pedig akár jelentős tehernövekedést okozó rendszert. Az biztos, hogy nem könnyű út áll a kormány előtt, ha tartani akarja az idei és jövő évre kitűzött államháztartási hiánycélokat, ugyanis a jelentősen romló nemzetközi gazdasági környezetben az eddig tervezettnél jóval gyengébbek a magyar gazdaság GDP-növekedési kilátásai. Éppen a romló külpiaci környezet volt a fő oka annak, hogy a héten többször is pánikszerű zuhanások mutatkoztak többek között a tőzsdéken és az előttünk álló hetek sem a nyugalom jegyében telnek majd.

Frank-mizéria Amint csütörtöki és pénteki cikkeinkben rámutattunk: sikerült a kormánynak tökéletes zavart okoznia a devizahitelesek fejében arról, mi vár rájuk 2014 őszétől, ha élnek a három évig tartó árfolyamrögzítés lehetőségével. A kormány ugyanis azt sugallja, hogy a 15%-os törlesztőrészlet-emelkedés korlátozása a teljes törlesztésre vonatkozik (ami viszonylag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés