Előfizetői tartalom

Nem lát növekedést idén a Századvég a magyar gazdaságban

Portfolio
A gyenge külső és belső keresletet az idei évben ellensúlyozhatja a mezőgazdaság növekedése - vélik a a Századvég kutatói, akik így stagnáló gazdaságra számítanak az idén. Jövőre ezzel szemben a gazdasági növekedés már elérheti a másfél százalékot. Az infláció a célszint körül stabilizálódhat, ami további kamatcsökkentésre ad lehetőséget. A költségvetési hiány nem tér el érdemben a tervezett szinttől.

Az idei évben a mezőgazdaság alacsony bázissal összefüggő jelentős bővülése miatt 0,3-0,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez - vélik a Századvég szakemberei, akik eszerint a mezőgazdaság nélkül idén is visszaeső gazdaságot vizionálnak. A lassan dinamizálódó külső kereslettel együtt az export emelkedése várható az év második negyedévétől, ami a jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés