Előfizetői tartalom

Nem látszik még a rezsicsökkentés: 0,9% az infláció

Portfolio
Novemberben 0,9 százalék volt az egy évre visszatekintő drágulás a KSH közlése szerint. Ez megegyezik az általunk felmért elemzői konszenzussal, így az adat nem okozott meglepetést. Az élelmiszerárak nagyon visszafogottan alakultak; a sajt drágult, de olcsóbb lett a liszt. A maginfláció kissé emelkedett, 3,5% volt.

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy a rezsicsökkentés még csak kisebb részben látszik a novemberi, azaz a most publikált inflációs adatokon, a számlázás miatt a csökkentés nagyobb része decemberben mutatkozik majd meg. Ezért számítottak az elemzők arra, hogy novemberben az októberihez hasonlóan, 0,9 százalékon alakulhatott az éves inflációs index. Emellett a tavalyihoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés