Előfizetői tartalom

Nem lehet tudni, mikor jön az újabb válság

Portfolio
A legutóbbi válságot magunk mögött tudhatjuk, bár nem lehet tudni, mikor jön az újabb - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője. A szakértő szerint nincs válságban az euróövezet. Lassan beinduló, egyre szélesebb alapokon nyugvó gazdasági növekedés rajzolódik ki a szemünk előtt az euróövezetben, és ebben a szituációban az EKB jól vizsgázott - véli Török. Magyarország kapcsán elmondta, hogy szerinte a szélesebb bázison nyugvó export-fellendülés megvalósulóban van, ennek mértékét azonban a főleg európai piacra termelő multinacionális cégek túlsúlya relativizálja. Török szerint 300-310 körüli EUR/HUF árfolyammal érdemes kalkulálni 2014-ben.

Portfolio.hu: Hol tart az eurózóna az adósságválságban? Kijelenthető-e az, hogy a nehezén túl vagyunk? Török Zoltán:Nem kell félni. Ezt üzente a piaci szereplőknek az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi 2012. július 26-án Londonban. Az üzenet hiteles volt, azt a piacok komolyan vették, a periféria országainak kockázati megítélése javulni kezdett, a korábban egymást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés