Előfizetői tartalom

Nem sikerül a görög adósság tervezett csökkentése

MTI
Görögország nem lesz képes hatalmas adósságát kezelhető szintre csökkenteni 2020-ra a jelenlegi politikával - véli Jörg Asmussen, az Európai Központi Bank (EKB) igazgatóságának tagja. Asmussen a De Tijd című belga napilap szombati számában azt nyilatkozta, hogy az EKB számításai szerint a görög államadósság több mint 140 százaléka lesz a hazai összterméknek (GDP) 2020-ban.

A Görögországnak márciusban megítélt második mentőcsomag azzal számolt, hogy az államadósság a GDP 116,5 százalékára mérséklődik 2020-ra. Az azóta eltelt időszakban két választást is tartottak ugyanakkor Görögországban, és emiatt értékes hónapok vesztek el a hitelezőkkel megállapodott politika végrehajtásában. Eredeti előrejelzések szerint jövőre az államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés