Előfizetői tartalom

Nem vált be Trump fenyegetése - Kína mégsem devizamanipulátor

MTI
Novemberben még meg sem történt Donald Trump beiktatása, de az elnök már fenyegetőzött azzal, hogy két és fél évtized elteltével az Egyesült Államok újra hivatalosan is devizamanipulátornak nyilvánítja Kínát. A mostani jelentésben azonban Kína csak figyelőlistára került az Egyesült Államokkal szemben tartott "szokatlanul nagy" külkereskedelmi többlete miatt.

Hat ország került figyelőlistáraA jelentés rámutat ugyan, hogy Kína tartós aránytalanságokat idézett elő a nemzetközi kereskedelmi rendszerben devizájának hosszú időn keresztül tartó gyengítésével. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az utóbbi időkben számos alkalommal hajtott végre nyíltpiaci beavatkozást devizája árfolyamának erősítése, nem pedig az export szempontjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés