Előfizetői tartalom

Női vezetőkkel jól állunk, de milyen áron?

Portfolio
Bár a foglalkoztattak körülbelül fele nő, csak minden harmadik vezető nő az Európai Unióban, vagyis a nők továbbra is alulreprezentáltak a cégvezetők körében, ráadásul átlagosan közel negyedével kevesebbet keresnek férfi társaiknál. Magyarországon az uniós átlagnál több a női vezető, azonban a nemek közötti bérszakadék nálunk a legnagyobb az EU-ban.

Magyarországon felülreprezentáltabbak a női vezetők, mint az EU-banAz Eurostat adatai alapján közel 7,3 millió ember dolgozik vezetői pozícióban a legalább 10 fős vállalkozásoknál az Európai Unióban, 65 százalékuk (4,7 millió fő) férfi és 35 százalékuk (2,6 millió fő) nő.Magyarországon kiegyensúlyozottabb a helyzet a nemek között: nálunk a nők aránya a vezetői pozíciókban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés