Előfizetői tartalom

Nyakunkon az ipari recesszió

Portfolio
A mai részletes ipar adatok megerősítették, hogy júliusban 0,8 százalékos volt a havi alapon mért növekedés a szektorban, ugyanakkor világossá tette, hogy a lassulás nem egyszeri megingást, hanem tartós lassulást, sőt várhatóan visszaesést jelent majd. Amennyiben az egyetlen növekedési erőnek számító szektor recesszióba esik, akár a teljes magyar gazdaság is belesüllyedhet ebben az állapotba.

Azt már az előzetes adat alapján tudhattuk ,hogy nem folytatta tovább lejtmenetét az ipari termelés júliusban, hiszen két rossz hónap után 0,8 százalékkal bővülni tudott havi alapon. Ez arra is elég volt, hogy az év/év index behúzza a féket: a júniusi 1% után 2,7 százalékot jelentett a KSH. Ugyanakkor az előzetes adat sajnos azt is megerősítette, hogy lendületét vesztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés