Előfizetői tartalom

Óriási lufit fújtak az arany piacán, nagyot szólhat a durranás (Natixis)

Portfolio
A Natixis elemzői szerint lufit fúj az aranypiac, ami ha egyszer kidurran, az 1980-as években látott éles visszaeséshez hasonlót válthat ki a nemesfém árfolyamában. A francia bank elemzői szerint a kínai befektetők aranypiaci vásárlása irracionális magatartásnak tekinthető, de az európai fiskális fegyelem irányába való elmozdulás is az árfolyam emelkedés ellenében hat.

A Natixis a következők miatt véli úgy, hogy lufit fúj az aranypiac: 1, Az európai adósságválság újabb országok (úgymint Portugália, vagy Spanyolország) felé való terjedése nagyban hozzájárult az aranyár utóbbi hetekben mutatott szárnyalásához. Mivel az európai országok várhatóan további költségvetési megszorításokhoz folyamodnak majd az adóssághegyek lefaragása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés