Előfizetői tartalom

A magyar példa korántsem ragadós

Portfolio
Nem működik a magyar megoldás, ezért Lengyelország más utat választ - mondta el Michal Boni a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója. A lengyel szakértő szerint a rövid távú, rendszerellenes intézkedések soha nem vezetnek jó irányba, ezért is gondolják úgy, hogy nem szabad követniük a magyar példát. Várhatóan karácsony környékén jelentik be a változtatásokat, ami bújtatottan mégiscsak azt tartalmazza, hogy a járulékokat átcsoportosítják.

A lengyelek látva a magyar nyugdíjrendszert érintő kálváriát, nem fognak a mi utunkra lépni, pedig az országban is nagy szükség van a költségvetési hiány és az államadósság csökkentésére. Lengyelországban is terveznek időleges átcsoportosítást a járulékokon belül, azonban olyan drasztikus megoldásra nem vállalkoznak, mint hazánkban - írja a Reuters. "Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés