Előfizetői tartalom

A pénztártagok is teljes állami nyugdíjat kapnak

Portfolio
Pénteken a kormány egy olyan törvényjavaslatot is benyújtott a parlamentnek, amely a nyugdíjak kiszámítását írja felül. Elvileg 2013-tól megváltozott volna a rendszer, azonban az idő rövidsége és a nyugdíjpénztári pillér átalakítása miatt most a kormány azt mondja ki, hogy a jelenleg hatályos rendszer marad fent 2013-tól, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjak alapja a nettó kereset lesz. Több éves huzavona után végre a jogszabályokba is bekerül, hogy a maradó pénztártagok 2010 szeptembere után teljes állami nyugdíjra lesznek jogosultak, vagyis számukra a lehető legjobb helyzet valósul meg, ha a javaslatot elfogadja az Országgyűlés.

Több törvényjavaslatot is benyújtott a kormány a parlamentnek június elsején, ezek között találhatunk egy Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere által benyújtott javaslatot is, amely a nyugdíjtörvényekhez nyúlna hozzá. Talán mind közül a legfontosabb változtatás, hogy a kormány kimondja, hogy a hatályos törvények szerint 2013-tól alapvetően megváltozó nyugdíjszámítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés