Előfizetői tartalom

Kihirdették: így emeli a nyugdíjakat 2013-ban a kormány

Portfolio
Már biztos, hogy 2013 elejétől a nyugellátások 5,2 százalékkal fognak emelkedni, a törvények értelmében ugyanis a kormány előrejelzései alapján kell az emelést meglépni, a kabinet pedig ekkora inflációval számol jövőre. A nyugdíjasok számára azért is jó hír mindez, mivel az elemzők szerint ennél jóval alacsonyabb is lehet az infláció, főleg akkor, ha az év elején a beígért 10%-os rezsicsökkentés megvalósul. Ebben az esetben az ellátások nemcsak a reálértéküket őrzik meg, hanem többet is fognak érni az infláció levonása után.

Hivatalossá vált, hogy a kormány döntése értelmében a nyugellátások és egyéb ellátások 2013. január 1-jétől 5,2 százalékkal emelkednek, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben a mai napon meg is jelent. A hatályos törvények értelmében a nyugdíjakat minden év elején az adott évre tervezett fogyasztói árnövekedés mértékével kell emelni, ezt az értéket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés