Előfizetői tartalom

Nyugdíjügyben kifut az időből az Ab

Portfolio
Még nem tudott dönteni az Alkotmánybíróság arról, hogy érdemben foglalkozhatnak-e a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítését támadó beadványokkal, mindezt azt jelenti, hogy a vagyonátadásig már a taláros testület nem fog lépni valószínűleg - írja a Népszabadság. Alkotmányjogászok szerint elvileg lehet fogást találni a nyugdíjrendszer átalakítását célzó törvényeken, jó esetben akár arra is esély lehet, hogy a maradó tagok diszkriminációját megszüntessék, mindez azonban nem garantált.

Nagy valószínűséggel az Alkotmánybíróság nem fog június 12-ig dönteni a magánnyugdíjpénztárak államosítását megtámadó indítványokról, mindez azt jelenti, hogy a vagyonátadás után kerül majd sor az esetleges állásfoglalásra. Egyelőre azért is bonyolult a helyzet, hiszen az Alkotmánybíróság hónapok óta még abban sem nyilatkozott, hogy érdemben foglalkozhatnak-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés