Előfizetői tartalom

Több ezren választanák a munkát a nyugdíj helyett

Portfolio
Ebben az évben a közalkalmazottakra komoly szankciók léptek életbe, a törvények szerint az idősebb munkavállalóknak dönteniük kell a munka és a nyugdíj között. A Világgazdaság cikke szerint több ezer kérelem érkezett a minisztériumokból a kormányhoz, hogy tovább lehessen foglalkoztatni a nyugdíjas munkavállalókat, egy kiskapu alapján ugyanis, ha nélkülözhetetlen a dolgozó, akkor ezt meg lehet tenni. A lehetőséggel azonban eddig kevesen éltek, az egészségügyben a többség inkább a nyugdíjat választaná, ahogy az oktatásban is. Szakértők szerint főként az egészségügyben okozhat ez problémákat, az idősebb kollégák elvándorlása a munkaerőhiány súlyosbodása miatt a működőképességet is veszélyezteti.

A 2013-as év számos újítást hoz a nyugdíjrendszerben, ezek közül az egyik kiemelkedő, hogy a közszféra dolgozói esetében a munkavállalás és a nyugdíj nem egyeztethető össze. Az év elejétől kezdődően nem lehet a közszférában olyan embert felvenni, aki 62 év feletti, júliustól kezdődően pedig el kellene bocsátani azokat, akik a munkabérük mellett nyugdíjat is felvesznek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés