Előfizetői tartalom

Nyugdíjkatasztrófa fenyegeti a világot, de sokan nem is tudunk róla

Portfolio
A növekvő élettartam kockázat a világ nyugdíjrendszereinek túlélését veszélyezteti. Az állami és magánnyugdíjalapok terhe folyamatosan nő, a nyugdíjalapokban kezelt vagyon mértéke már most is azzal fenyeget, hogy nem lesz elég a nyugdíjkötelezettségek fedezésére. Az Európai Bizottság adatai szerint az európaiak 2060-ra életük 31-35%-át nyugdíjban fogják tölteni, miközben a fejlett piacokon már most is 40%-ot tesznek ki az életkorral összefüggő kiadások. És ami még elkeserítőbb: az emberek nincsenek felkészülve a várható nyugdíjrendszeri válságra, globális szinten három dolgozóból kettőnek nincs nyugdíj-megtakarítása. A fiatalabb generáció van legkevésbé felkészülve a nyugdíjkatasztrófára, az ezredfordulós fiatalok 42%-a még el sem kezdett megtakarítani - többek között ezeket a témákat feszegeti a Bank of America Merrill Lynch legfrissebb elemzésében.

A hosszú élet sokba kerül. A Bank of America Merrill Lynch elemzéséből már korábban is szemezgettünk, akkor a várható élettartam megugrásának globális hatásairól írtunk:Kapcsolódó cikkünk2016.05.31Sokkoló számok érkeztek: emberek milliói tűnnek el MagyarországonAz olyan országokban, mint Japán vagy Dél-Korea, a 65. életévüket elérők további 30 évig élhetnek még....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés