Előfizetői tartalom

Obama: keddig meg kell állapodni, különben leminősítés jön

Portfolio
Kompromisszumra van szükség keddig a következő évekre vonatkozó költségvetési hiánycsökkentő tervről, ha ez megvan, azt azonnal aláírom, ellenkező esetben az Egyesült Államok el fogja veszíteni a legjobb, AAA hitelminősítését - hangsúlyozta rövid sajtónyilatkozatában Barack Obama. Az amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy már csaknem kifutottak a politikai csatározások miatt az adósságlimit megemelésével kapcsolatos határidőből. Mint ismert, a korábbi számítások szerint augusztus 2-án, azaz jövő kedden, éri el az alkotmányban rögzített plafont az amerikai államadósság, azaz megemelése hiányában nem lesz képes minden kifizetést maradéktalanul teljesíteni az állam.

Az amerikai elnök sürgette, hogy minél hamarabb jöjjön létre kompromisszumos megállapodás a két politikai párt között arról, hogy hogyan tud az állam közép távon hitelesen költségvetési hiányt csökkenteni. Olyan tervet hozzanak tető alá a pártok, amelyet keddig alá tudok írni, mert ha nincs megállapodás, akkor elveszítjük a legjobb, AAA hitelbesorolásunkat - figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés