Előfizetői tartalom

Oda a brüsszeli rezsiharc

Portfolio
A kormány lényegében feladta a Brüsszellel vívott "rezsiháborúját", mivel az uniós előírásoknak ellentmondó nyolc pont közül kettőben esély sincs arra, hogy kompromisszumot találjanak - értesült a Figyelő. Azonban itthon nem adják fel a harcot, ami a 2018-as választásokig 100-130 milliárd forintot emészthet fel a költségvetésből - írják a csütörtöki szám lapszemléjében.

A lap úgy tudja, a kérdéses nyolc pontból hatban ugyan meg lehetne egyezni, kettő esetében esély sincs erre, és a kormány azt is sejti, hogy az Európai Bíróságnál is kedvezőtlen ítélet születne azokról. A két feladott pont a Figyelő szerint a rendszerhasználati díjjal kapcsolatos. Ez az a díjtétel, amit magának a gáznak illetve a villanynak az ára mellett a szolgáltatóknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés