Előfizetői tartalom

OECD: 3% feletti magyar deficit és növekedés várható 2012-ben

Portfolio
Az idei 2,7%-ról jövőre 3,1%-ra gyorsulhat a magyar gazdaság növekedési üteme a költségvetési szigorító lépések mellett is - ezt tartalmazza a legfejlettebb ipari államokat tömörítő szervezet, az OECD ma kiadott átfogó jelentése. Az 50 éves fennállását ünneplő szervezet szerint a magyar belső kereslet élénkülése segíteni fogja majd a gazdasági fellendülést, a legnagyobb kockázatnak pedig azt tartja, hogy a kormány az ígéretekkel ellentétben mégsem hajtja végre következetesen a költségvetési kiigazító és szerkezeti reformlépéseket. Egy mai nyilatkozatában a költségvetésért felelős helyettes államtitkár a jelzett átalakítások következets végrehajtását ígérte.

Kapcsolódó cikkünk2011.05.25Banai: nem puhulnak fel a kormány reformjaiRészben következetes végrehajtással kapcsolatos kételyekkel magyarázható az, hogy az OECD előrejelzése szerint jövőre 3,3%-os lesz a GDP-arányos államháztartási hiány, ami megegyezik az Európai Bizottság közelmúltban kiadott tavaszi előrejelzésével, de egyúttal magasabb, mint az uniós 3%-os plafon, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés