Előfizetői tartalom

Offshore-botrány: az oroszok és a románok is kutakodnak már

MTI
Ellenőrizni fogja az orosz főügyészség az offshore cégekkel és számlákkal rendelkező orosz állampolgárokról és jogi személyekről a sajtóban megjelentetett adatokat - jelentette ki kedden Moszkvában Alekszandr Kurennoj, a hatóság szóvivője. Hasonlóan nyilatkozott a szervezett bűnözés elleni román ügyészség szóvivője is.

Kurennoj szerint az ellenőrzés célja alapvetően annak megállapítása lesz, hogy az érintett orosz természetes és jogi személyek cselekedetei összhangban álltak-e az orosz és a nemzetközi joggal, valamint Oroszországnak a korrupció és a pénzmosás elleni harc ügyében vállalt nemzetközi kötelezettségeivel. German Gref, a legnagyobb orosz bank, Szberbank vezérigazgatója kedden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés