Előfizetői tartalom

Megszűnik a rokkantnyugdíj!

Portfolio
A kormány a tegnapi kormányülésen elfogadott egy előterjesztést, amely az új rokkantnyugdíjrendszer koncepcióját tartalmazza, a szükséges törvény-előkészítés már meg is kezdődött. A rendszer a jövőben teljesen megújul, a fő szempont a rehabilitáció és a foglalkoztatottság elsődlegessége lesz - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a mai sajtótájékoztatón. A lényeg, hogy a rokkantnyugdíjak megszűnnek, és átalakulnak rehabilitációs- és rokkantellátássá. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára szerint nem várnak rövid távon nagy bevételt az intézkedéstől, a cél a friss ellátások csökkentése, a foglalkoztatás emelése, valamint hosszabb távon egy átláthatóbb rendszer kialakítása.

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, nehezen átlátható és sok esetben pazarló. A régió többi országához képest hazánkban a rokkantnyugdíjasok aránya kétszer magasabb, miközben az Európai Uniós átlaghoz képest a rokkantak foglalkoztatásának mutatói is jelentős lemaradást mutatnak. A kormány célja, hogy akik munkaképesek, azok térjenek is vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés