Előfizetői tartalom

Órák alatt hatalmasat javult Magyarország megítélése

Portfolio
Váratlan időpontban jelent meg a héten a konvergenciaprogram és az abba ágyazott második Széll Kálmán Terv, majd váratlanul pozitív fordulat alakult ki Brüsszelben a magyar kormány és az Európai Bizottság viszonyában. Az EU/IMF hiteltárgyalások megkezdhetőségéről szóló bejelentés órák alatt hatalmas erősödést váltott ki a magyar piacokon amellett is, hogy nem volt teljesen világos a fordulat háttere. A hitelkeretről szóló tárgyalások jó esetben is még legalább hetekre vannak tőlünk, azok lezárására pedig valószínűleg őszig várnunk kell. Addig azonban bőven lehetnek még izgalmak külföldön például az egyre mélyülő és egyre több aggodalmat okozó spanyol válság miatt.

Előbb megtudtuk a megszorításokat... A nemzetgazdasági tárca hétfőn váratlan időzítéssel nyilvánosságra hozta a frissített konvergenciaprogramot, illetve az abban felvázolt Széll Kálmán Terv 2.0.-t, ami idénre mintegy 150, jövőre további mintegy 450 milliárdos költségvetési megszorítást jelent. Az SZKT 2.0. egyes adóemelő lépéseiről külön gyorselemzéseket készítettünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés