Előfizetői tartalom

Orbán: ingyenes marad a felsőoktatás - Kiszivárgott a levél!

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután Budapesten középiskolai diákokkal és egyetemistákkal egyeztetett. Ezt követően közzétett videóüzenetében jelentette be, hogy a kormány eltörli a keretszám-szabályozás rendszerét. Szavaiból az is kiderült, hogy azoknak, akik elérik a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges követelményeket - ez ma 240 pontos bekerülési határt jelent -, és elszántak, hogy tanuljanak, és utána Magyarországon dolgozzanak, "mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak". Orbán Viktor közlése szerint Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter egy ilyen előterjesztést fog készíteni a kormány számára a jövő szerdai kormányülésre. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a kormány három nap alatt dolgoz ki egy új felsőoktatási koncepciót.

"Ebben a pillanatban ért véget az a beszélgetés, amelyen középiskolai diákok, egyetemisták és főiskolások vettek részt. A beszélgetés az arról szólt, hogy mik azok a félelmek, bizonytalanságok, amelyek ma nyugtalanítják a diákokat. Mennyiben látják, nem látják, tisztán, világosan és biztonságban a saját jövőjüket. A beszélgetés hasznos volt, mert néhány döntést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés