Előfizetői tartalom

Orbán: ősszel várható az újabb adósságcsökkentés

Portfolio
A miniszterelnök szerint a következő, kora őszi államadósság-csökkentés mértéke 2-3,5 százalék között várható. Orbán Viktor ezt kedden közölte a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. Az MTI összefoglalója szerint a vagyontranszferből származó eszközök jelenthetik a fedezetét a későbbi adósságcsökkentésnek, azonban addig még sok dolog van, egyrészt a reálhozamokat ki kell fizetni a volt tagoknak, másrészt az eszközöket értékesíteni kell.

A kormányfő a nap folyamán jelentette be, hogy a kabinet döntése alapján - a magán-nyugdíjpénztári átalakításból származó forrásokkal - egy lépésben 81 százalékról 77-re csökken a GDP-arányos államadósság mértéke, ami több mint 1.340 milliárd forintos csökkenést jelent. Szólt arról is, hogy ősz elején várható még egy nagyobb adósságcsökkentő lépés. Utóbbival...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés