Előfizetői tartalom

Óriási jutalom a gyengébb olimpiai szereplésért cserébe

Portfolio
A korábbiakhoz képest gyengébb olimpiai teljesítmény ellenére a kormány jóval magasabb jutalmat fizet ki az olimpikonoknak, mint négy évvel ezelőtt. Ennek hátterében nemcsak az áll, hogy minden tekintetben rekordmagasságokba emelkedtek az összegek, hanem az is, hogy a pekingi olimpia hetedik és nyolcadik helyezettjeit is jutalmazza a kormány. Miután Gyenesei István miniszter kedden bejelentett javaslatát (melynek értelmében a férfi vizilabda-válogatott tagjai és a Kozmann György-Kiss Tamás kenu páros is az egyéni aranynak megfelelő jutalmazást kapnák meg) szerdán elfogadta a kormány, így a végső összeg meghaladja a 900 millió forintot.

Az athéni olimpiai csapat 2004-ben elért teljesítményével összesen 431.3 millió forint jutalmat érdemelt ki, 2008-ban ez az összeg 111%-kal magasabb lesz, mivel a pekingi olimpia 1-8. helyezettjei összesen 910.8 millió forint jutalmat kapnak a kormánytól. Az inflációval korrigálva a növekedés reálértékben 76.5%-os volt. A jelentős növekedés oka nemcsak az, hogy a jutalom minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés