Előfizetői tartalom

Óriási meglepetés az USA-ból, szenvednek a piacok

Portfolio
Júniusban mindössze 18 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, ami óriási negatív meglepetést okozott, hiszen az elemzői konszenzus +125 ezer volt. A lassuló foglalkoztatottság-bővülést a munkanélküliségi ráta 0,1 százalékpontos emelkedése (9,1 százalékról 9,2 százalékra) kísérte. A kiábrándító adat elbizonytalanította a piaci szerelőket is, mely eredményeként pár pillanat alatt 15 pontot esett az S&P500 szeptemberi határidős index. Nem tettek jót a hazai piacnak sem a vártnál jóval gyengébb amerikai makroadatok, a BUX végül 0,8%-os csökkenéssel, átlag alatti, 11 milliárd forintos forgalom mellett zárta a hét utolsó napját. A vezető részvények közül az OTP és a MOL szenvedték meg a legjobban a napot, míg a másik két nagypapír pluszban zárt.

17:05 Nem állt meg a csökkenés A tengerentúli piacok a magyar tőzsde zárásával egyidejűleg már 1% feletti csökkenést mutatnak, míg a nyugat-európai parkettek közül a német DAX30 0,9%-os, a francia CAC40 1,5%-os mínuszt mutat a záráshoz közeledve.OTPReal-time árfolyamInformációs panelA hazai piac a régiós vetélytársak mezőnyében a középső régióban teljesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés