Előfizetői tartalom

Budapesten mosta a pénzt a kínai maffia?

MTI
Bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanújával indult eljárás a franciaországi Nancyban, miután egy rutinellenőrzés során francia vámőrök 1,8 millió euró készpénzt találtak elrejtve egy Portugáliában élő kínaiak által vezetett gépkocsiban. A Strasbourg közelében letartóztatott csempészek az összeget Budapestre, a Bank of China fiókjába akarták eljuttatni - írta a Le Journal du Dimanche.

A vasárnapi francia lap szerint november 11-én több, mint 38 ezer darab, 10 és 500 euró érték közötti bankjegyet találtak a kínaiak Audi 6-osának üléseibe rejtve. "A jobbik esetben adócsalásról van szó" - mondta a lapnak az egyik nyomozó, hozzátéve: a rosszabb esetben pedig illegális embercsempészetből, prostitúcióból származó jövedelmekről. A hatóságok a Portugáliában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés