Előfizetői tartalom

El kell fogadnia Európának a csődöket

Portfolio
A kötvényeseknek, többek között az eurózóna bankjainak is el kell fogadniuk, hogy egyes országok, például Görögország, adósságuk futamidejének meghosszabbítását vagy a csődesemény egyéb enyhébb változatait kérik - fejtette ki véleményét a CNBC-nek nyilatkozva Bill Gross, világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Pimco vezetője.

Bill Gross szerint Európa nem szabadulhat meg az adósságválságtól másképp, mint úgy, hogy a kötvénypiac vásárlói oldalán állók elfogadják az adósságproblémákkal küzdő országok lejáratainak meghosszabbítását. "Nem mennénk olyan messze, hogy azt javasoljuk, Görögország vagy bármely más ország hagyja el az eurózónát" - fogalmazott. Ehelyett a kötvénytulajdonosoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés