Előfizetői tartalom

Lecsapott az FBI a Silk Roadra

Portfolio
Leállította az FBI a Silk Road nevű internetes piacot illegális drogok kereskedelmének és más bűntettek gyanúja miatt, és őrizetbe vették az oldal tulajdonosát, írja a Reuters. A Silk Road felhasználói jellemzően Bitcoin segítségével kereskedtek, az FBI 3,6 millió dollár értékű Bitcoint "foglalt le", a virtuális pénz árfolyama hirtelen eséssel reagált.

A Silk Road 29 éves tulajdonosát, Ross William Ulbrichtet (avagy Dread Pirate Roberts-et) letartóztatták San Franciscóban. A hatóságok drogkereskedelemmel, pénzmosással, számítógépek feltörésével vádolják. Az FBI szerint a Silk Road volt az egyik legszofisztikáltabb és legkiterjedtebb illegális piac eddig. Több ezer drogkereskedő üzletelt rajta. A kereskedés pedig jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés