Előfizetői tartalom

Rogán: a bankok miatt született a korábbi IMF-megállapodás

Portfolio
A bankmentő csomag és a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékának emelése (ezen keresztül a bankok forrásellátása) céljából volt szükség a 2008-as IMF-megállapodásra - állította Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Televízió Az Este című műsorában. Veres János egykori pénzügyminiszter Rogán szavait cáfolva azt mondta, az állam finanszírozási igénye és a spekulációs támadások tették szükségessé a megállapodást, amelynek mostani halogatása százmilliárdokba kerül az ország számára.

Rogán Antal is meghívott panelbeszélgetője a Portfolio.hu október 16-ai Budapest Economic Forum elnevezésű konferenciájának, amelyre már lehet regisztrálni. Mindenki számára ismert, mi történt 2008-ban, amikor az IMF és az EU - mint ahogy most is - együttesen tárgyalt a magyar féllel. A tárgyalások részletei a Pénzügyminisztérium akkori honlapján mindvégig nyomon követhetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés