Előfizetői tartalom

Pénzügyi armageddon fenyeget

Portfolio
Egyre aggasztóbb, hogy még mindig nem sikerült megegyezésre jutni az államadósság-plafon megemeléséről az Egyesült Államokban. Lawrence Summers, volt pénzügyminiszter szerint az USA rosszabb helyzetbe kerülhet, mint 2008-ban, a globális pénzügyi válság kirobbanásakor volt. A Goldman Sachs elemzői szerint pedig a vita már most rossz hatással van az amerikai gazdaságra.

Lawrence Summers, aki Bill Clinton mellett 1999 és 2001 között pénzügyminiszter, később a Harvad Egyetem elnöke, majd 2009-től két éven át Obama gazdasági tanácsadója volt, azt mondta, az USA "pénzügyi Armagedonnal" néz szembe és a helyzet rosszabb lehet, mint három évvel ezelőtt, a Lehman Brothers bukása után volt. A Dodd-Frank szabályok elfogadásának egyéves évfordulóján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés