Előfizetői tartalom

Politikai konszenzus Németországban az euróövezeti mentőalapról

Portfolio
Németországban politikai oldalakon átívelő egyetértés alakult ki az euróövezeti mentőalap, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) kapacitásának bővítése ügyében, kedden kormányzó és ellenzéki pártok közösen dolgoztak ki határozattervezetet arról, hogy a törvényhozás felhatalmazza Angela Merkel kancellárt a szerda esti uniós csúcson várható döntések támogatására - írja az MTI.

A konzervatív-liberális kormánykoalíció pártjai, valamint az ellenzéki szociáldemokraták és zöldek közös javaslatáról kedden a konzervatív oldalon próbaszavazást is tartottak, amelynek eredményei alapján Merkel az úgynevezett kancellári többséget is megszerezheti a szerdai "éles" voksoláson, vagyis ellenzéki szavazatok nélkül is elfogadást nyerhet a javaslat. A közös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés