Előfizetői tartalom

Putyin visszavonta csapatait - később lesznek az ukrán választások

Portfolio
Az Egyesült Államok és az Európai Unió felõli újabb gazdasági szankciós fenyegetésre, illetve az EBESZ moszkvai tárgyalásának hatására Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrán válság enyhítésére irányuló határozott lépéseket tett ma, ami erõteljes pozitív pénz- és tõkepiaci reakciókat váltott ki. Bejelentette, hogy a rá hallgató oroszbarát erõket arra kérte: halasszák el a most vasárnapra kitûzött függetlenségi népszavazásokat a kelet-ukrajnai megyékben. Errõl holnap döntenek az önhatalmúlag kinevezett kelet-ukrajnai szeparatisták. Putyin egyúttal azt is jelezte, hogy az ukrán határnál felsorakozott orosz haderõt hátrébb vonta a határtól. Az EBESZ vezetõje azt jelezte: rövidesen felvázolnak egy olyan menetrendet, amely segít majd enyhíteni az orosz-ukrán válságot. Ennek első lépcsője az lehet, hogy a német kancellár javaslatára olyan kerekasztal-tárgyalásokat rendezhetnek, amelyekre meghívnák a kelet-ukrajnai szeparatistákat is. Eddig ezt a kijevi vezetés határozottan elutasította.Fontosabb részletek A putyini engedményekre az orosz piacokat megtépték, ami más piacokon is éreztette pozitív hatásait Igaz az amerikai jegybankelnök délutáni meghallgatásának üzenetei a részvénypiacokon kezdetben hirtelen esést váltottak ki Az enyhülõ orosz-ukrán válságra a forint, az OTP és a Richter is határozottan erõsödött Ezzel párhuzamosan több hónapos, illetve többéves mélypontra estek egyes forintalapú állampapír hozamok is.

2014. május 07. 20:54 Megosztás A Pentagon sem látja jelét a visszavonulásnak A NATO után a Pentagon is úgy nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin elnök kijelentései ellenére az orosz csapatok helyzete az Ukrán határ mentén változatlan. A Pentagon szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés