Előfizetői tartalom

Reagált a kormány: nem adja fel a harcot

Portfolio
A konvergencia program összességében szigorúbb szabályokat állít a költségvetést alkotó kormány elé, mint a stabilitási törvény. A kormány továbbra is kitart az államadósság folyamatos csökkentése mellett - reagált a Kormányszóvivői Iroda délutáni közleményében arra a reggeli felvetésre, miszerint a Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvényjavaslat arra utal, hogy a kormány feladta az államadósság elleni harcot.

Ahogyan arra a Portfolio.hu reggeli cikkében rámutatott, még életbe sem lépett, máris 2016-ig tolja ki a kormány az Alaptörvény adósságszabályát, így ebben a ciklusban nem szükséges csökkenő államadósságot felmutatni. Ez olvasható ugyanis ki a Magyarország pénzügyi stabilitásáról című törvényjavaslatból. Azt írtuk, "ezek alapján úgy tűnik, hogy miközben a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés