Rég nem volt ilyen jó éve a világnak

2017. június 19. 19:30    
nyomtatás
 
Folytatódik idén a világgazdaság fellendülése, 2,9%-os növekedés várható, ami 2018-ban 3,1%-ra tovább gyorsulhat, így 2010 óta a legjobb éve lehet a világnak - olvasható a Fitch Ratings friss globális kitekintésében. A hitelminősítő szerint az erőteljesebb növekedés a fejlett és a fejlődő gazdaságok megfelelő szinkronjával érhető el.


A Fitch szerint a következő másfél évben alapvetően a szigorodó monetáris politika, illetve a munkaerőpiac növekedéstámogató helyzete határozhatja meg a világ gazdasági képét, emellett a kínai ingatlanpiacon 2015 óta tartó fordulat és a nyersanyagárak emelkedése is támogatja a növekedést.

A márciusi előrejelzéshez képest a hitelminősítő szakemberei szerint az eurózóna kilátásai javultak a legnagyobb mértékben. Az idei növekedési prognózist 0,3 százalékponttal 2 százalékra javították a menet közben beérkezett adatoknak, a külső kereslet erősödésének, illetve a növekedéstámogató jegybanki politikának köszönhetően. Közben Kína esetében félő, hogy a hitelkondíciók szigorítása az év második felében a növekedésre is negatív hatással lesz majd, a Fed pedig 2019-ig évente 3-4 alkalommal emelheti az alapkamatot. A szakértők szerint eközben a Fed mérlegének közelgő leépítése a normálisnál nagyobb kilengéseket hozhat a piacokon.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium