Előfizetői tartalom

Rengetegen vennék ki a bankból a pénzüket, ha ez valóra válik

Portfolio
Az emberek több mint háromnegyede kivenné a pénzét a bankbetétjéből, amennyiben a kereskedelmi bankok - követve a jegybankokat - negatívba vágnák a betétekre vonatkozó kamatot, állapította meg az ING egy közelmúltban készített felmérése alapján. A legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy a "felszabaduló" pénzmennyiséget nem fogyasztásra fordítanák, hanem kockázatosabb eszközök felé fordulnának, illetve készpénz formájában tárolnák, ami rossz hír a jegybankok számára.

A japán jegybank január végi, meglepetést okozó döntésével, miszerint a kereskedelmi bankok nála elhelyezett betétjeinek egy része után negatív kamatot számol fel. Ezzel immár ötre bővült azon központi bankok száma, akik negatív betéti kamatot tartanak érvényben.Szűkülő marzs, visszaeső profitAz alapkamat csökkentése hátrányosan érinti a kereskedelmi bankok jövedelmezőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés