Előfizetői tartalom

Rettegnek a németek a görögországi nyaralástól

Portfolio
Az idei évben eddig mintegy 30%-kal zuhant a németek által Görögországba foglalt nyaralások száma az egy évvel ezelőttihez képest - jelezte az egyik legnagyobb német utazási iroda, a Thomas Cook, vezetője az Euro am Sonntag című német lapnak. Michael Tenzer elmondása szerint a május eleji görögországi parlamenti választásokig még volt némi élénkülés, de azóta ismét terjed a félelem a német nyaralni vágyók körében a görögök eurózónából való esetleges kilépése és az erőszakos cselekmények esélye miatt.

A Reuters arról is beszámolt, hogy a Thomas Cook nem nyeli le, hanem továbbadja a német turistáknak azt a mintegy 20%-os árkedvezményt, amelyet a repülőtársaságok és hotelek kínálnak a görögországi utazások vonzerejének növelése érdekében. A Thomas Cook egyébként az év elején, amikor a görögországi előfoglalási számok hanyatlását látta, arra szólította fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés