Előfizetői tartalom

Roubiniék 2012-es magyar bukással riogatnak

Portfolio
A kormány szokatlan gazdaságpolitikai intézkedésekhez történő ragaszkodása, valamint az, hogy tévesen reménykedik abban, hogy a nemzetközi szervezetek feltételek nélkül adnak hitelkeretet, továbbra is akadályokat gördít az IMF-tárgyalások folytatása elé - értékelik a legutóbbi magyarországi eseményeket a Roubini Global Economics elemzői. A neves közgazdász professzor, Nouriel Roubini nevével fémjelzett elemzőház szakértői szerint jövőre két választási lehetősége lesz az adósság megújításával küzdő magyar kormánynak: vagy elfogadja az EU-IMF-páros feltételeit, vagy kitart a gazdasági szuverenitás mellett, ez utóbbival azonban az állam fizetőképességét kockáztatja.

Kapcsolódó cikkünk2011.11.15Megszólaltak Roubiniék a forintról - De mit mondtak valójában?Ismét terjedelmes elemzésben foglalkozik Magyarországgal a Roubini Global Economics elemzőház, amely tulajdonosáról Nouriel Roubini közgazdász professzorról vált ismertté. Jelena Vukotic, az RGE feltörekvő európai régióért felelős közgazdásza "Magyarország politikai hazárdjátéka:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés