Előfizetői tartalom

Sokkoló adat érkezett - Magyarország kivételes helyzetben

Portfolio
A friss előrejelzések alapján a következő években sem várható, hogy az európai adósságválság csillapodik, hiszen mindössze öt uniós országban csökken az államadósság, míg hét másikban tíz százalékpontot meghaladó mértékben nő, háromban pedig (görög, spanyol és ciprusi) tetemes emelkedés várható, két év alatt 20 százalékpont feletti mértékben. Hat országban 100% feletti lesz az államadósság, Spanyolországé pedig nagyon megközelíti ezt a szintet. A magyar állam eladósodottsága uniós összevetésben közepes mértékű, de azon kevesek között van, ahol a következő években csökkenhet az adósság.

Az Európai Bizottság szerdán kiadott friss prognózisaiból kiderül, az európai adósságválság negyedik évében (az első görög mentőcsomagot 2010. május 3-án jelentették be) nemhogy csökkenne, 2014-re tovább halmozódik a bajban lévő országok adóssága. Ciprus adóssága emelkedik legnagyobb mértékben, 2011 és 2014 között 31,1 százalékponttal, és így belép azon országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés