Előfizetői tartalom

Sokkoló: az eurózóna felbomlását sürgeti a volt német pénzügyminiszter

Portfolio
Katasztrófa volt Görögországot, Spanyolországot és Portugáliát belső leértékelésre, azaz az árak és bérek csökkentésére kényszeríteni, mert az súlyos társadalmi problémákhoz vezetett, ezért fel kell bomlasztani az eurózónát, hogy a déli államok levegőhöz juthassanak - többek között ezt sürgeti abban a dokumentumban Oskar Lafontaine, amely a német Baloldali Párt oldalán jelent meg és a brit The Telegraph foglalta össze.

A pártot megalapító Lafontaine német pénzügyminiszter is volt 1999-ben, azaz akkor, amikor számlapénzként bevezették az eurót, így tehát bábáskodott a közös Európát szimbolizáló pénz létrejöttéért. Mostani kijelentése tehát élesen szemben áll akkori nézetével, amelyet azzal indokol: hiú ábránd volt azt feltételezni, hogy az euró létrehozása racionális közgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés