Előfizetői tartalom

Soros: azonnali összeomlás jöhet

Portfolio
Az amerikai pénzügyi befektető legenda, Soros György a pénzügyi krízis elleni mozgalom élére állt, írja a Handelsblatt. A guru 100 európai politikussal, közgazdásszal és vállalatvezetővel karöltve közös levelet fogalmazott meg, amelyben az eurozóna kormányaihoz fordulnak. Véleményük szerint az európai adósságválsággal kapcsolatos problémákat azonnal meg kell oldani, az eddig meghozott intézkedések semmiképpen sem elegendők és túlságosan későn hozták meg őket az európai döntéshozók.

A "mozgalomhoz" csatlakozók azt követelik az európai politikai döntéshozóktól, hogy hozzanak létre egy közös európai pénzügyminisztériumot, amely az eurozóna egésze számára nyújtana finanszírozást, és gondoskodna arról, hogy az egyes tagállamok szigorú költségvetési fegyelmet tartsanak. Ezen túlmenően Sorosék kiállnak a pénzügyi rendszer az eddigieknél szigorúbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés