Előfizetői tartalom

Soros négy lépésben mattolná a válságot

Portfolio
A sokféle kötöttség miatt nincs világos megoldás az eurózóna adósságválságának kezelésére, ezért játszanak időhúzásra a fizetési övezet vezetői, az idő azonban ellenük dolgozik - mutatott rá a Reuters hírügynökség egyik blogjában megjelent írásában Soros György. A világhírű magyar származású befektetési guru többször is azt hangsúlyozza cikkében, hogy a piaci nyomás miatt a válságból való kiút eddig elképzelhetetlennek, lehetetlennek gondolt lépések megtételét igényli. A lépések negatív piaci következményeinek tompítására négy pontból álló "cselekvési tervet" is szorgalmaz. Meglátása szerint nagyot téved a német lakosság abban, hogy azt gondolja: van választási lehetősége a használt fizetőeszköz témájában.

Nem jó stratégia az időhúzás Soros szerint az eurózóna adósságválsága a 2008-as globális pénzügyi válság közvetlen következménye, de az erősítette fel jelentősen, hogy a fizetési övezetnek nincs közös költségvetése. Ezt a súlyos hiányosságot még nagy piaci stressz esetén is nagyon időigényes "pótolni", noha a befektetési guru szerint ez elengedhetetlen. Ahhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés