Előfizetői tartalom

Súlyos működési gondok jöhetnek a felsőoktatásban

MTI
Súlyos feladatellátási és működési gondoktól tartanak az állami felsőoktatási intézmények vezetői az új nyugdíjazási szabály miatt, amelynek értelmében több száz dolgozótól meg kell válniuk. Mivel a speciálisabb munkakörökre nagyon nehéz új embert találni, az egyetemek arra készülnek, hogy bizonyos szolgáltatásokat meg kell szüntetniük - írja a szombati Magyar Nemzet.

A Szegedi Tudományegyetemről akár négyszáz embert is elküldhetnek. Szabó Gábor rektor szerint kritikus a helyzet, hiszen például az egyetem klinikáin már így is orvos- és nővérhiány van. A rektor kiemelte: sok esetben speciális képzettséget igénylő munkakörről van szó, emiatt akár az is előfordulhat, hogy bizonyos képzések megszűnnek. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés