Előfizetői tartalom

Súlyos recesszióba kerülhetünk, ha a görögök elhagyják az eurót

Portfolio
Ha Görögország rendezetlen körülmények között kilépne az eurózónából, az beláthatatlan következményekkel járna a feltörekvő kelet-európai országokra nézve. Egy ilyen lépés részben az exporton, de sokkal inkább a pénzpiacokon keresztül fertőzné meg Európát, a nyugati finanszírozásnak kitett kelet-európai országokban, mint Magyarországon, pedig legrosszabb esetben a GDP 2-3 százalékos visszaesését is eredményezhetné - írja a Capital Economics elemzésében.

Bár Bulgáriától és Romániától eltekintve feltörekvő Európa görög kitettsége elenyésző, Görögország rendezetlen körülmények közötti kilépése az eurózónából beláthatatlan következményekkel járna a régióra nézve. Ha a görögök kilépnének, az először a két említett országot érintené, nem meglepő ennek fényében, hogy a hónap eleje óta 11 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés