Előfizetői tartalom

Széles Gábor: át kell írni a nem ortodox gazdaságpolitikát

Portfolio
Helyesen tette a kormány, hogy az IMF-hez fordult, ezzel új korszakához érkezett a magyar gazdaságpolitika - írja Széles Gábor a Magyar Hírlapban. Ha létrejön az új megállapodás a valutaalappal, akkor véget érhet a hazánkkal kapcsolatos piaci bizalmi válság - véli a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének volt és tiszteletbeli elnöke, aki négy pontban összegezte a tennivalókat.

Széles szerint nem lesz könnyű együttműködni a Valutaalappal. Újabb költségvetési kiigazítások, akár nagyobb megszorítások is jöhetnek, miután általában a nemzetközi hitelező intézet kemény kritériumokat támaszt a pénzügyi kölcsönök folyósításakor. Valószínűleg az első szakmai csatája a kormánynak a valutaalappal a költségvetési alappálya átírása lesz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés