Előfizetői tartalom

Szerda estig óriási izgalmak várhatók az EU-ban

Portfolio
A német alkotmánybíróság közelmúltbeli döntésének korlátozó hatása máris jól érzékelhető: részben emiatt kell a most vasárnapi után jövő szerdán egy újabb uniós csúcstalálkozót "összerántani". A piacok által talán leginkább figyelt témában, az eurózóna pénzügyi stabilitási mentőkeretének (EFSF) esetleges kibővítésében ugyanis a német alkotmánybírósági döntés miatt nem tudnak most vasárnap dönteni az állam- és kormányfők. Ezen a témán kívül még számos olyan is van, amely jövő szerda estig fokozott izgalmakat okozhat a megjelenő nyilatkozatok, kiszivárogtatások, illetve döntések miatt. A feszültséget jól érzékelteti például az, hogy Németország két nagy hírnevű napilapja (FAZ, FTD) ma címlapon figyelmeztetett arra: reális veszéllyé vált az eurózóna felbomlása és azt sürgették a szerkesztők, hogy a mostani csúcstalálkozókon tegyenek meg mindent a döntéshozók ennek elkerüléséhez.

Kapcsolódó cikkünk2011.10.20Szerdán újabb EU csúcs várható2011.10.20Lesz vasárnap EU-csúcs, de nem lesz döntés az EFSF-ről (3.)Viták a "rakétavető" méretéről A legfrissebb hírek szerint már most látszik, hogy nem a vasárnapi, hanem csak a szerdai uniós csúcson születhetnek meg az igazán nagy horderejű döntések, mivel az időhiány és a helyzet bonyolultsága miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés