Előfizetői tartalom

Szijjártó is beszólt a jegybanknak: "az adósság csökken, mindenki tudja"

Portfolio
A miniszterelnök szóvivője szerint az új magyar jegybanktörvény teljes mértékben összhangban van az uniós joggal. Szijjártó Péter erről kedden beszélt az m1 Ma reggel című műsorában az MTI beszámolója szerint, ahol bírálta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői államadósság-jelentését. Mint mondta, a magyar államadósság csökken, "ezt mindenki tudja, mindenki látja".

Az MNB-ről szóló új törvénnyel kapcsolatban kifejtette: a magyar kormány egyeztetett az Európai Központi Bankkal, elküldte a banknak az MNB-törvény tervezetét, amelyre az válaszolt, és 15 pontban foglalta össze észrevételeit. "Ezek közül 13,5-14 pontot a parlament a jegybanktörvény tárgyalása során átemelt a törvénybe, és így fogadta el azt" - mondta, kijelentve: az elfogadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés